Energiezuinig ventileren en efficiënt warmte recupereren.
Meer info

Het Lossnay principe: 100% energie-efficiënt

Bouwen volgens de EPB-eisen voor isolatie en luchtdichtheid vraagt om een systematische en gecontroleerde ventilatie, met warmterecuperatie. Het Lossnay ventilatiesysteem D biedt hiervoor de perfecte oplossing. Om het E-peil van een gebouw optimaal te berekenen, dient het ventilatiesysteem te voldoen aan de norm NBN-EN 308. Mitsubishi Electric heeft verschillende Lossnay ventilatie-units met dat certificaat, geschikt voor residentiële en commerciële toepassingen.

De voordelen

Efficiënte aanvoer van verse lucht

Omdat gebouwen steeds beter worden geïsoleerd en luchtdicht gemaakt, is ventilatie een must voor een gezonde en comfortabele woon- en werkomgeving. De Lossnay systemen zorgen voor een gecontroleerde verluchting, met een energiezuinige aanvoer van verse lucht en een efficiënte afvoer van vervuilde lucht. De aangevoerde lucht wordt bovendien bevochtigd of ontvochtigd.

De units hebben vier ventilatiesnelheden. Hierdoor kunnen ze moduleren tussen de 25% en de 100% van hun luchthoeveelheid. Zo kan het luchtvolume precies worden afgestemd op de behoefte.

Maximale warmterecuperatie

Het Lossnay systeem recupereert de warmte uit de afgevoerde vervuilde binnenlucht. Deze energie-efficiënte warmteterugwinning kan een energiebesparing tot 70% opleveren. Er is immers minder energie nodig om de verse lucht op kamertemperatuur te krijgen.

Slimme CO2-reductie

De Lossnay units zijn standaard uitgerust met een aansluiting voor een CO2-sensor. Hierdoor kan het systeem zich automatisch aanpassen aan de CO2-concentratie in de binnenlucht.

Laag geluidsniveau

De Lossnay units hebben een erg laag geluidsniveau: vanaf 14 dB(A), afhankelijk van de ventilatiesnelheid. De fluisterstille werking verhoogt dus nog het comfort van de bewoners of de werknemers.

Eenvoudige installatie

Het lage gewicht en de compacte afmetingen maken de Lossnay units makkelijk te hanteren en te installeren. Bovendien kunnen ze eenvoudig, zonder extra adapter en besturing worden aangesloten op de Mitsubishi Electric Mr. Slim en City Multi warmtepompen. De systemen zijn ook makkelijk achteraf in een gebouw te plaatsen.

Conform NBN-EN 308

De Lossnay warmterecuperatiesystemen werden getest en gecertificeerd volgens de norm NBN-EN 308. Dat maakt een optimale EPB-berekening mogelijk. De rendementen volgens die norm kan u terugvinden op de EPB productgegevensdatabank.

Hoe werkt het?

De vervuilde binnenlucht wordt afgezogen. Gelijktijdig wordt er verse lucht naar de ruimte gevoerd. De Lossnay kruisstroomwisselaar meet de binnen­ en buitentemperatuur en berekent of de warmtewisseling gewenst is. Als dit niet het geval is, wordt de buitenlucht via een by­pass langs de warmtewisselaar gevoerd. Voor meer technische informatie, bezoek onze product detail pagina.
Download brochure

Ventileren zonder verlies aan kostbare warmte-energie?